Muhasebe ticari faaliyetle uğraşan işletmenin günlük finansal hareketlerini belgeleyen, sınıflandıran, kaydeden ve raporlamak suretiyle bir bütünlük içinde çalışan, ekonomik faaliyetlerin bütünüdür. Muhasebe kursu ile siz de bu sektörde yer alabilirsiniz.
Muhasebeci Olmak İçin Hangi Bölüm Okumalı?
Muhasebeci olmak için İktisat, İşletme, Maliyet, Ekonomi, Muhasebe bölümlerinden mezun olanlar yanı sıra meslek liselerinin muhasebe bölümlerinden mezun olanlar olabilir. Ayrıca alacağınız kurs sonunda başarılı olmanız halinde verilecek sertifika ile muhasebeci olabilirsiniz.
Halk Eğitim Muhasebe Kursları
Halk eğitim merkezinde 19 farklı branşta muhasebe eğitimi verilmektedir. Başlıca muhasebe kursları arasında; Bilgisayar destekli muhasebe, genel destekli muhasebe, maliyet ve yönetim muhasebesi geliştirme, ön muhasebe kursu, muhasebe yardımcısı gibi kurslar verilmektedir.
Halk eğitim merkezleri muhasebe kurslarına başvuru yapabilmek için kurumlara bizzat başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca e-yaygın üzerinden ön kayıt oluşturabilirsiniz. Kursların açılması için yeterli sayıya ulaşıldığında ön kayıt oluşturduğunuz kurs programı başlar.
İsmek Muhasebe Kursu
Enstitü İstanbul İsmek’te muhasebe ve finans alanında 3 bölüm ve 25 eğitim programında eğitimler verilmektedir. Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları, Genel Muhasebe, LUCA, Ön Muhasebe, Ticari Hesaplamaları gibi branşlarda eğitimler verilmektedir.
Bilgisayarlı Destekli Muhasebe: Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilen, 559 saatlik bir kurstur. İşletmelerin muhasebe ve finansal yönetimin sağlamaya yönelik eğitimlerle donanım kazanacağınız branştır.
Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları: Bilgisayarlı muhasebe kursu120 saatlik bir programdır. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir. İşletmelerin ön muhasebe ve genel muhasebe işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlayan bilgi ve becerinin kazandırıldığı programdır.
Dönem Sonu Kapanış İşlemleri: Dönem sonunda yapılması gereken işlemlerin, mali tabloların, beyanların oluşturulmasını amaçlayan 48 saatlik bir programdır. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir.
Genel Muhasebe: 252 saatlik bir program olan Genel Muhasebe programında mali tabloların oluşturulması, bilanço, yevmiye defteri, büyük defter ve mizan eğitimleri verilmektedir. Kurs sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika verilmektedir.
LUCA: Web tabanlı merkezi muhasebe uygulama sistemi olan LUCA; genel muhasebe ve ön muhasebe işlemlerinin öğretildiği kurstur. 80 saat süreyle verilmektedir.
Mikro: Mikro muhasebe programında hızlı ve güvenli bir şekilde ön ve genel muhasebe işlemlerinin nasıl yapılabildiği öğretilmektedir. 80 saat süreyle verilmektedir. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir.
Bilanço Hazırlama Atölyesi: 16 saat süreyle verilmektedir, katılım belgesi verilmektedir. Açılış ve kapanış bilançosuna dair uygulamaların yer aldığı, bilanço bilgi ve becerisinin kazandırıldığı atölye programıdır.
Ücretsiz muhasebe kursları nerede verilmektedir?
Evet arkadaşlar sizlerde muhasebeci olmak isterseniz ücretsiz yararlanabileceğiniz kurslar bulunmaktadır. Halk eğitim muhasebe kursları, ismek muhasebe kursları yine aynı şekilde belediyelerin sanat ve meslek edindirme kurslarından yararlanabilirsiniz. Örneğin Esenyurt Belediyesi Kurslarından, Gasmek’ten, Komek’ten ve daha birçok belediyede ücretsiz olarak verilmektedir.
Ankara’da muhasebe kursunu ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz merkezler arasında Beltek, Keçmek, Yenimek gibi belediyelerin kursları bulunmaktadır.