Kuaförlük denildiğinde ilk akla gelen saçlarımız olsa da kuaförlük geniş bir kavramdır. Saç ve cilt analizinden kesimine, saç sakal tıraşından fön eğitimlerine kadar birçok içeriği barındırmaktadır.
İSMEK kuaförlük kursu, ücretsiz kuaförlük kursları ve halk eğitim kuaförlük kursu bu yazımızda ele alacağımız konular arasında.
Kuaförlük Kursu Nedir?
Kuaför kursu; saç ve sakal kesimi, saç boyama, bakımı gibi işlemleri öğrenebileceği bir programdır. Kuaför olmak için liselerin ilgili bölümlerinde okuyarak olabileceğiniz gibi gerekli kurs eğitimlerini, belgeleri alarak da olabilirsiniz.
Kuaförlük Kurslarından Kimler Yararlanabilir?
Kuaförlük kurslarına katılmak istiyorsanız en az okur yazar olmanız gerekmektedir. Bunun dışında ise mesleğin gerektirdiği bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak şartı aranmaktadır.
Kuaförlük Kursları Nerede?
Tüm Türkiye’de bulunan halk eğitim merkezleri veya akşam sanat okulları tarafından verilmektedir. Ayrıca belediyeler( İSMEK, KOMEK, KO-MEK, GASMEK,BUSMEK gibi eğitim kurumlarında) de verilmektedir.
Kuaförlük Kursu Halk Eğitim
Halk eğitim merkezinde kuaförlük kursu eğitimi alabilirsiniz. Sadece kuaförlük kursu da değil güzellik ve saç bakım hizmetlerinin birçok branşında eğitim verilmektedir. Bu kısımda ele alacağımız halk eğitim merkezi 4.seviye kuaförlük kursu olacak.
Kuaförlük Kursuna ilköğretimi tamamlayan, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterliliği yapacak seviyede olan herkes başvuru yapabilir. Alacağınız eğitim sonunda istihdam alanı oldukça geniş olan bu sektörde kendi işinizi kurabilir, meslek sahibi olarak başka yerlerde iş bulma olanağı bulabilirsiniz.
Halk Eğitim Kuaförlük Kursu kayıtları Nasıl Yapılır?
Halk eğitim kuaförlük kursu kayıtları için ise e-yaygını kullanabilirsiniz. E-yaygın üzerinden, halk eğitim merkezlerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi almak için https://www.kursbilgisi.com/halk-egitim-merkezi-kayitlari-nasil-yapilir/ bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Kuaförlük Kursları Ne Kadar Sürer?
2448 saat süren ve öğrenme süresi her modül için 40 saat olarak belirlenen kuaförlük kursunda Türkçeyi doğru konuşmaktan meslek etiğine kadar birçok eğitim verilmektedir.
Halk Eğitim Merkezinden alınan kuaförlük belgesi ne işe yarar?
Bu belge sadece kursu başarı ile tamamlamanız halinde verilmektedir. Kuaförlük sertifikası ile kuaför ya da güzellik merkezi açmanız mümkün değildir. Bunun için o alanda eğitim almak, kalfalık ve ustalık belgesine sahip olmak gerekmektedir.
Kuaförlük Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?
Kuaförlük kursu sonunda başarılı olunması durumunda sertifika alınmaya hak kazanılmaktadır. Bu sertifika tek başına iş yeri açmanıza yeterli olmamaktadır. İş yeri açabilmek için o alanda yetkinlik kazanıp kalfalık ve ustalık belgesine sahip olmanız gerekmektedir.
Kuaför Ustalık Belgesi almak için 3 seçenek bulunmaktadır. Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgesi, Mesleki Denklik (kuaför ustası olarak en az iki yıl çalışıldığına dair belgeyle) ile sınavlara girerek başarılı olunduğu takdirde ve Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden başarılı olanlara verilmektedir.
İSMEK Kuaförlük Kursları
İSMEK Ücretsiz Kuaförlük Kurslarıyla mesleğin gerektirdiği tüm donanımlara sahip olabilecek, istihdam olanaklarından yararlanabileceksiniz.
Saç Bakımı ve Yapımı Kursu
İstihdam hedefli mesleki eğitim kurslarından olan saç kesimi, saç renklendirme, şekillendirme, bakım işlemlerini estetik bir yorum katmayı, bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir programdır.
717 saat sürecek bu kurs sonunda MEB Onaylı Sertifika verilmektedir.
Doğal Saç Bakımı Kursu
İsmek doğal saç bakımı kursu ile bu bilgi ve becerileri kazanabileceğiniz gibi edindiğiniz bilgi ve beceriyi mesleğe de dönüştürme fırsatını yakalayabilirsiniz.
Estetik açıdan değerlendirildiğinde saç önemli bir unsurdur. İnançlara, geleneklere konu olduğu kadar şiirlere de konu olmuştur. (1) Tabii ki bizim yazımıza konu olan saçlarımızın bakımı için ne yapabileceğimiz ve bu hususta verilen kurslarla doğal saç bakımının detaylarını öğrenmek.
Kırık saçları onarmak, doğal yöntemlerle saç bakımı yapmak, doğal boyalarla saç boyamak, keratin bakımı yapmak bu kursta alacağınız eğitimle mümkün olmaktadır.
32 saat sürecek kursa katılım için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Kurs sonunda ise sertifika verilmektedir. Eğitim verilen merkezleri görmek için https://enstitu.ibb.istanbul/portal/yuzyuze_egitim.aspx?BransCode=3792 linke tıklayabilirsiniz.
Fön Çekimi
Fön çekme kursu İSMEK’te 234 saat süreyle verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacağınız kurs için en az ilkokul mezuniyeti olma şartı aranmaktadır.
Eğitim merkezi için linki tıklayabilirsiniz. https://enstitu.ibb.istanbul/portal/yuzyuze_egitim.aspx?branscode=3091
Kalıcı Oje Uygulaması
Kalıcı oje uygulaması kursu ile toplamda 32 saatlik eğitim sonunda manikür, kalıcı oje yöntem ve teknikleri, oje sürme teknikleri, french uygulama, tırnak süsleme işlemleri gibi eğitimler verilmektedir. Kurs sonunda alacağınız sertifika ile güzellik merkezleri, kuaför salonları, SPA salonlarında çalışma imkanı bulabilirsiniz.
Kaş/Kirpik Tasarımı ve Yüz Depilasyonu
Kadınların güzelliğine yansımalar sunan diğer kurs ise; kaş kirpik tasarımı eğitimidir. Bu kurs ile kaşların alınması, kavisi ve yüz yapısına uygun ideal kaş tasarımı gibi detaylarda eğitim verilmektedir.
80 saatlik kurs neticesinde sertifika verilmektedir. En az ilkokul mezunu olup, kursa kabul ise mülakat ile olacaktır.
İSMEK Kurslarına Nasıl Başvuru Yapılır?
İsmek kurslarından yararlanmak için öncelikle https://kursiyer.ibb.istanbul/Login.aspx?url=%2fkurstercihleri.aspx%3fBrans%3dMzQzOA%3d%3d linke tıklayarak giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru yapmak istediğiniz kursun günü, saatlerini değerlendirerek size uygun zaman dilimini seçebilir ve kurs seçiminizi tamamlayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için https://www.kursbilgisi.com/ismek-nedir-online-basvuru-nasil-yapilir/ linke tıklayabilirsiniz.
Kadın Kuaförü Ne İş Yapar?
Müşteriyi karşılamaktan tutun da güler yüzlü ağırlamaya, talepleri doğrultusunda saç yıkama, kesme, fön gibi işlemleri yapar. Perma, saç boyama, düğün, nişan gibi özel günler için tasarım, gelin başı, duvak, çiçek gibi süslemeler yapar. Bunun dışında kullandığı eşyaların temizlik ve bakımını, salonun temizliği de yaptıkları işler arasında yer alır.
Saç ve Saç Sağlığı
Saç içinde hiçbir sinir ucu bulundurmamakla birlikte kan damarlarıyla beslenir. Yani canımız yandığında aslında ucunda bulunan sinir uçları vasıtasıyla hissederiz.
Yaklaşık ayda 1,25 cm uzayan saçımız yaz mevsiminde daha hızlı uzarken, kış mevsiminde daha yavaş uzamaktadır. bu kadar kıymetli olan saçlarımıza sağlıklı bakım yapılmazsa, ihtiyacı olan vitaminler için sağlıklı beslenme gerçekleşmezse saç sağlığımızı kaybedebiliriz.
Ya da saç boyama, rengini açma, perma gibi yöntemler yapılması gerektiği uygulanmazsa saça zarar verir. (2) Doğru bilgi kaynağı ile öğrenilen ve uygulanan bilgiler ışığında ise saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Bu amaçla verilen yukarıdaki kurslardan ücretsiz yararlanabilir, alacağınız sertifikalarla güzellik merkezleri, kuaförler gibi yerlerde çalışabilirsiniz.
REFERANSLAR
1.Öztürk, N. ANTROPOLOJİK VE SOSYOLOJİK AÇIDAN SAÇLAR VE İNANÇLAR. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 25(25), 7-28. 2.Bayram, V. (2011). Saç ve saçlı derinin sağlığını etkileyen faktörler. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, (22), 66-70.
Kadın kuaförü öğrenmek istiyorum
George Masri; hangi il ve ilçede yaşıyorsunuz?