Öğrenmek, kendini geliştirmek ve bu doğrultuda arayışımız her zaman var olmuştur. Halk eğitim merkezleri yıl boyunca kayıt alan ve 3700’den fazla programda eğitimlerine devam eden yaygın eğitim kurumlarındandır. Ülkemizin dört bir köşesinde bulunan 900’den fazla halk eğitim merkezinde açılacak kurslar yapılan alan taramaları ve halktan gelen taleplere göre planlanmaktadır. Ayrıca halk eğitim merkezleri açık öğretim (Açık Ortaokul ve Açık Lise) irtibat bürosu olarak da hizmet vermektedir, ayrıca mezun öğrenciler için ise Destekleme ve Yetiştirme (DYK) kursları açılmaktadır.
Halk eğitim merkezi kurslarına başvuru yapmak isteyenler için ise halk eğitim başvuruları ne zaman, kayıtlar nasıl yapılır ve daha fazlası yazımızın devamında.
2024- 2025 Halk Eğitim Kursları Başvuruları Başladı.
Halk eğitim kursları kayıt yaptırmak isteyen herkes için ücretsiz kurs imkanı sunmaktadır. Her yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kayıtları ve eğitimleri hız kesmeden devam eden halk eğitim kurslarından yararlanabilirsiniz.
2024-2025 Eğitim Öğretim yılı için halk eğitim merkezi kayıtları 9 Eylül’de başladı. Sizlerde halk eğitim kurslarından yararlanmak istiyorsanız size en yakın halk eğitim merkezinden ya da eğitim almak istediğiniz yere başvuru yapabilirsiniz. Halk Eğitim Merkezine başvuru nasıl yapılır? Başvuru seçeneklerini yazımızın devamında görebileceğiniz gibi ayrıntılı bilgiyi https://www.kursbilgisi.com/halk-egitim-merkezi-kayitlari-nasil-yapilir/ bağlantıdan bulabilirsiniz.
Halk Eğitim Merkezi Kurslarına Kimler Başvuru Yapabilir?
Halk eğitim merkezi kurslarına başvuru yapabilmek için şartları kurs programlarına göre değişkenlik göstermektedir. Kısacası 7’den 70’e herkesin başvuru yapabileceği kurslar vardır. Kiminde okur yazar olmak, kiminde en az 7 yaş, bazı kurslarda 48 ay alt sınırı(Erken Çocukluk Döneminde Yaratıcı Drama Kursu) vardır.
E-yaygın Başvuru Nasıl Yapılır?
E-yaygın; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün kurs, seminer ve faaliyetlerinin elektronik ortamda kaydedildiği bir sistemdir. Buradan e yaygın e devlet şifreniz ile kurs başvurusu yapabilirsiniz.
e-yaygın sistemine giriş için kullanıcı girişi ya da e-devlet şifrenizi kullanabilirsiniz. Aşağıda görselde gördüğünüz üzere e-devlet ile girişi tıkladığınız takdirde e-yaygın’ın ana sayfasına yönlendirileceksiniz.
e-yaygında ilk açılış sayfasında yer alan kişisel bilgiler ve başvurular kısmında dilerseniz kişisel bilgilerinizi gözden geçirebilirsiniz, dilerseniz başvurular kısmında yer alan bilgiler doğrultusunda kurslara ön talep oluşturabilirsiniz.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Halk Eğitimi Merekiz kurslarına e-yaygın üzerinden e-devlet şifresiyle başvuru yapılmaktadır. Hangi kursa başvuru yapmak isterseniz e-yaygın üzerinden başvuru yaparak yeterli kursiyer sayısına ulaşıldığında kurslar başlayacaktır.
Halk Eğitim Merkezi Kursları, Bölümleri
- Adalet (3)
- Aile ve Tüketici Bilimleri (41)
- Bahçecilik (163)
- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri (1)
- Can ve Mal Güvenliği (4)
- Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (65)
- Din Eğitimi (59)
- El Sanatları (909)
- Elektrik-Elektronik Teknolojisi (86)
- Gazetecilik (5)
- Giyim ve Üretim (159)
- Güvenlik Hizmetleri (5)
- Gemi Yapımı (10)
- Halkla İlişkiler ve Organizasyon (22)
- Hasta ve Yaşlı Hizmetleri (2)
- Hayvan Sağlığı (4)
- Hukuk (2)
- Kimya Teknolojisi (42)
- Konaklama ve Seyahat Hizmetleri (22)
- Madencilik (49)
- Kağıt Üretim Teknolojisi (2)
- Matbaa (11)
- Metalurji Teknolojisi (16)
- Muhasebe ve Finansman (34)
- Müzik ve Gösteri Sanatları (184)
- Ormancılık (2)
- Pazarlama ve Perakende (17)
- Radyo Televizyon (9)
- Seramik ve Cam Teknolojisi (48)
- Sosyoloji ve Kültürel Araştırmalar (12)
- Sağlık (10)
- Tarım (137)
- Tesisat ve İklimlendirme (59)
- Ulaştırma Hizmetleri (17)
- Yenilenebilir Enerji (6)
- Yiyecek İçecek Hizmetleri (57)
- Ahşap Teknolojisi (40)
- Ayakkabı ve Saraciye (24)
- Bilişim Teknolojileri (110)
- Büro Yönetimi ve Sekreterlik (29)
- Çevre Koruma (14)
- Denizcilik (22)
- Elektrik ve Enerji (16)
- Endüstriyel Otomasyon (8)
- Eğlence Hizmetleri (2)
- Geleneksel Oyunlar ve Zeka Oyunları (8)
- Gıda Teknolojisi (59)
- Grafik ve Fotoğraf (17)
- Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (32)
- Harita, Tapu, Kadastro (2)
- Hayvan Yetiştiriciliği (26)
- Havacılık (9)
- İnşaat Teknolojisi (108)
- İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği (4)
- Kişisel Gelişim ve Eğitim (172)
- Kuyumculuk (21)
- Makine Teknolojisi (71)
- Metal Teknolojisi (47)
- Motorlu Araçlar (41)
- Müzik Aletleri Yapımı (10)
- Okuma Yazma (4)
- Öğretmenlik ve Öğretim (18)
- Plastik Teknolojisi (21)
- Raylı Sistemler Teknolojisi (8)
- Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık (6)
- Spor (234)
- Sanat ve Tasarım (34)
- Tekstil (96)
- Uçak Bakımı (2)
- Yer Bilimleri (7)
- Yönetim ve İdare (4)
- Yabancı Diller (149)
Sık Sorulan Sorular
Halk Eğitim Merkezi Kursları Ücretli mi?
Halk Eğitim Merkezleri ücretsiz olarak eğitim veren yaygın eğitim kurumlarındandır. Sizlerde bu kurslara başvuru yaptığınız takdirde eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.
Halk Eğitim Merkezi Telefon Numaraları ve İletişim Bilgilerine Nasıl Ulaşabilirim?
Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri olan halk eğitim merkezi telefon numarası ülkemiz genelinde bulunan 995 halk eğitim merkezi için yazmak olacaktır. Ancak https://www.meb.gov.tr/baglantilar/okullar/index.php tıkladığınızda merak ettiğiniz halk eğitim merkezi hakkında bilgi edinmeniz mümkün olmaktadır.
Yaş Sınırı Var mı?
Kurslardan yararlanmak için belirli şartlar bulunmaktadır. Bunlardan biri de yaş sınırı olmakla birlikte her kurs için değişkenlik göstermektedir. Her kurs için farklı yaş sınırı belirlenmektedir. Çoğunlukla 14 yaş ve üstü olarak belirlenmiştir. 18 yaşından küçükler için ise veli izni aranmaktadır.
Halk Eğitim Kursları Ne Zaman Başlar?
Halk eğitim merkezleri tarafından bir kursun açılması için 12 kişilik bir mevcuda ulaşılması gerekmektedir. Ayrıca açılacak kursun usta öğreticisi de olması gerekmektedir. Eğitim esnasında 7 kişinin altında kalan kurs kapatılabilir.
Okuma yazma kursları, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engellilere yönelik kurslarda en az 12 kişilik sayı aranmamaktadır. Ayrıca halk eğitim merkezleri kursları merkez binaları dışında mahalle, köyler, kamu kurumlarının binaları, eğitim öğretim kurumları, özel sektör iş yerleri, sağlık kurumları, mobil eğitim araçları gibi yerlerde açılabilmektedir.
Halk Eğitim Kursları Saatleri
Bir diğer hususta halk eğitim merkezleri kursları haftanın 7 günü açılabilmektedir. Hafta içi tam gün, sabah, öğle ve akşam grupları yanı sıra hafta sonu grupları olarak da açılabilir. Halk eğitim merkezlerinin kurs süreleri ise kursa göre değişkenlik göstermektedir. 1 günlük 8 saatlik kurs açılabildiği gibi daha uzun süreli saatlerde de kurslar açılmaktadır.
Halk Eğitim Merkezi Kursları Ücretli mi?
Halk eğitim kursları ücretsiz olarak verilen kurslar olup, yaygın eğitimde en önemli unsurdur. Bir kursa en fazla iki defa gidilebilir. Bunun dışında ikinci defa kayıtlarda kursa kabul edilebilmesi için en az yedi kursiyerin kayıtlı olması şartı aranmaktadır. Aynı kursa ikinci defa katılımda Kurs Bitirme Belgesi verilmemektedir.
Kursiyerler daha önce başarısız olduğu bir kurs için tekrar katılmak istediklerinde başarılı oldukları modüllerden muaf tutulmaktadırlar.
Kurumlarda teorik derslerde bir ders saatinin süresi 40 dakika olup, dinlenme süresi ise 10 dakikadır.