Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır?

Biliyorsunuz ki eğitim sadece örgün eğitim kurumlarında değil yaygın eğitim kurumlarında, sanat, meslek edindirme kurslarında da hız kesmeden devam etmektedir. Usta öğretici; yaygın eğitim kurumlarında eğitmen olarak görev yapan kişileri tanımlamaktadır.

usta ogretici

2022-2023 Usta Öğretici Başvuruları Ne Zaman?

Halk eğitim merkezlerinde öğretmen olarak görev almak isteyen kişiler e yaygın üzerinden ilan edilen tarihlerde başvurularını yapabilirler.

Usta öğretici başvuruları her yıl ağustos ayında ilan edilmektedir. Kuruma göre değişkenlik göstermekle birlikte ağustos ayında başlayıp eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir. Halk eğitim merkezi usta öğretici başvurusu yapmak istediğiniz merkezin resmi internet sitesinden başvuru tarihlerini görebilirsiniz.

Usta öğretici nedir, nasıl olunur? Bu konuda bilgi almak için ise bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://www.kursbilgisi.com/usta-ogretici/

Halk Eğitim Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır?

Usta öğretici belgesi almak için e-yaygın üzerinden başvuru yapabilirsiniz. https://e-yaygin.meb.gov.tr/ linke tıkladığınızda Halk Eğitim Merkezi ile ilgili yapmak istediğiniz her işlemi yapabileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Kurs başvurusu, kurslara ön başvuru, eğitici görev onayı ve bu yazımıza konu olan usta öğretici başvurusu sizleri karşılayacak olan sekmeler olacak. Burada yapmanız gereken iş ve işlemler sırasıyla şöyle;

usta-ogretici-basvuru

Usta Öğretici Başvurusu seçtiğinizde karşınıza gelecek sayfada doldurmanız gereken bilgileri adım adım ve doğru şekilde girmeniz gerekmektedir.

Mezuniyet Belgeleri: Mezuniyet türü (eğitim gördüğünüz ve mezun olduğunuz okul, bölüm; İlkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu, ön lisans, lisans, Eğitim fakültesi mezunları, pedagojik formasyon, yüksek lisans ve doktora) en son eğitim gördüğünüz ve mezuniyete konu olan okulu girmeniz gerekmektedir. Sonra mezuniyet alanı, mezuniyet bölümü ve mezuniyet belgenizi yükleyerek kaydetme işleminden sonra bir sonraki aşamaya geçilmesi gerekmektedir.

Meslek lisesi, imam hatip lisesi mezunları ise “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu/İmam Hatip Lisesi” bölümünü seçerek belge yükleyebilmektedir.

Mesleki Kurs Bitirme Belgesi: Bu kısımda doldurmanız gereken bilgiler belge türü, belge alanı, belge bölümü ve son olarak belge örneğini sisteme yüklemeniz sizden istenen bilgiler arasındadır.

Bu bölümde alanınız ile ilgili varsa ustalık belgesi, 4.seviye kurs bitirme belgesi, 4.seviye ve üzeri meslek yeterlilik belgesi yüklenmektedir. Belge yoksa bu alan geçilir.

İş Deneyimi: Alanında hizmet verdiği “eğitici sigorta günü/360” gün olarak hesaplanmaktadır. Çalışma süreleri SGK dökümündeki gün sayısı dikkate alınır ve sisteme de barkodlu SGK dökümü yüklenecektir.

Diğer Belgeler: Bu aşamada ise başarınızı taçlandırdığınız belgeleriniz varsa usta öğreticilik belgesi, antrenörlük belgesi, icazet belgesi(Geleneksel El Sanatları alanında icazet belgeniz varsa) gibi belgelerinizi sisteme yükleyebilirsiniz.

Kurum ve Kurs Seçimi: Bu aşama sizin nerede çalışmak istediğiniz ve hangi alanlarda eğitim vermek isterseniz bu ekran size bu konuda size yol gösterecektir.

Başvuru Onayı: Telefon numaranız, mail adresiniz ve hangi alanda görev yapmak isterseniz oluşturduğunuz talebinizle birlikte bilgilerinizi kaydetmenizle başvurunuzu yapmış olacaksınız.

Başvurunuzun sonucunu ise yine e yaygın üzerinden görebilirsiniz. Usta öğretici başvurusu sekmesinin altında bulunan “eğitici görev onayı” sekmesini tıklayarak başvurunuzun neticesine bakabilirsiniz. Başvurunuzun onaylandığı takdirde ise sizden aşağıdaki belgeler istenecektir.

Usta Öğreticiliği İçin istenen Belgeler(Görev Verildiği Takdirde)

  • Dilekçe
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi(2adet)
  • Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi,
  • Pedagojik formasyon belgesi aslı ve fotokopisi
  • oryantasyon eğitim belgesi(pedagojik formasyon olmayanlar için)
  • Sağlık raporu,
  • Adli sicil kaydı
  • Erkek öğreticiler için askerlik durum belgesi
  • Alanınızdaki hizmet/iş deneyimi belgeleri

İsmek Usta Öğretici Nasıl Olunur?

Enstitü İstanbul İsmek İstanbul’da yaşayanlar için büyük bir eğitim fırsatı sunuyor. Aynı zamanda iş olanağı da sunan İsmek’te eğitmen olabilirsiniz. https://kariyer.ibb.istanbul/ adresinden başvuru yapabilirsiniz. Burada bulunan eğitmen duyurularında, şartlarını karşıladığınız branşta öğretici olabilirsiniz. Ayrıca İBB bünyesine alınan memur alımlarına da bu adresten ulaşabilirsiniz.

ismek usta ogretici

Gasmek Usta Öğretici Başvurusu

Gasmek; Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarıdır. Gasmek’te personel ihtiyacı olan pozisyonlar için işe alım sınavları düzenlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitmen yeterliliklerine sahip usta öğretici-eğitmen-öğretmen adaylarının mezuniyet durumları da baz alınarak yapılacak sınav sonucunda işe alınırlar.

gasmek usta ogretici

Üsmek Usta Öğretici Başvuru

Üsmek; Üsküdar Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarındandır. Bu kurslarda eğitmen olmak isterseniz https://usmek.org/kariyer-giris adresinden doldurmanız istenen bilgilerin girerek başvuru yapabilirsiniz.

usmek usta ogretici

Komek Öğretmen Başvurusu Nasıl Yapılır?

Konya Komek’te eğitici olmak ister misiniz? Komek öğretmeni olmak için https://basvuru.konya.bel.tr/og/ başvuruların açılmasıyla birlikte verilen adreste sizden istenen bilgileri doldurmak olacaktır. Şartları ise lise, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapanlar başvuru yapabilir. Ayrıca usta öğretici belgesi olanlarda komek öğretmeni olmak için başvuru yapabilir.

Komek 2022-2023 Güz Bahar dönemi usta öğretici başvuruları e-Yaygın üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilecek. Komek usta öğretici son başvuru tarihi ise 31 Ağustos.

Usta Öğretici Maaşları Ne Kadar?

Usta öğreticiler kadrolu çalışabilecekleri gibi kadrosuz olarak da görev alabilirler. Kadrosuz görev alan öğreticilerin maaşı ise girilen ders saatine göre MEB’in belirlediği saat başı ücretine uygun olarak hesaplanır. Sizde maaşınızı hesaplamak için belirlenen saat başı ücretle girdiğiniz ders sayısını çarparak hesaplayabilirsiniz.

Usta öğretici maaşları her yıl değişmektedir. Ayrıca girdiğiniz ders saatleri de alacağınız maaşı etkilemektedir. Girdiğiniz ders saati toplamının saat ücretiyle çarpılması ile bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir