Drama Kursu Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

Drama; belli kuralları olan, oyun içinde özgürlüğün sınırı olmayan, bir olayı, anıyı veyahut konuyu doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerle aktarma tekniği olarak tanımlanabilir.

Drama hayatın bütününde yer alan, sosyal hayatta yaşanan problemleri inceleme fırsatı verir. Günümüzde okul öncesinden lisansa kadar eğitim hayatımızın her alanında yerini alan drama eğitimlerini kurslardan da alabiliriz.

drama-kursu

Kimler Başvuru Yapabilir?

Drama eğitimi halk eğitim merkezlerinde 13 yaşını dolduran ve okur yazar olan herkes katılım sağlayabilir. Ancak belediye kurslarında yaş sınırı genellikle ilköğretim yaşını dolduran herkes diye tanımlanmıştır. Ayrıca fiziksel olarak da engel teşkil edecek bir engeli olmamak da şartları arasında sayılabilir.

Drama Kursunu Nerelerden Alabilirsiniz?

Türkiye’nin her yerinde eğitim imkanı bulabildiğiniz halk eğitim merkezlerinden, belediyelerin sanat ve meslek edindirme kurslarından drama kursunu alabilirsiniz.

Halk Eğitim Drama Kursu

Halk eğitim merkezlerine yıl boyunca drama kursuna başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için e-yaygın üzerinden giriş yapabilirsiniz. Buradan kurs seçimi yapabilir veya açılmasını talep edebilirsiniz. Yaratıcı DRAMA Kursu halk eğitim kurslarından yararlanmak için halk eğitim merkezlerine şahsen başvuru da yapabilirsiniz.

İSMEK Drama Kursu

İSMEK kurslarında başvuru yapabileceğiniz drama kurslarından faydalanabilirsiniz. İstanbul’da yaşayan herkese hitap eden İSMEK kursları güzel sanatların bir parçası olan, oyunculuk, drama ve oyunculuk ve drama eğitimi vererek sizleri bu kursta başarılı olmanız durumunda katılım belgesi verir.

Ülkemizde birçok belediyede ücretsiz drama kursu verilmektedir. BUSMEK, ATASEM, ESMEK gibi birçok belediyede bu kurslara ulaşmanız mümkün.

Drama Kursu Ne Kadar Sürer?

Toplamda 120 saat süresi olan ve günlük 6 saati aşmayacak şekilde planlanan kurslarda; 12’şer saat drama, tanışma ve bireysel özellikler, iletişim ve etkileşim, grup iletişimi ve etkileşimi, duyu çalışmaları ve duyular, bedene dayalı çalışmalar, materyal çalışmaları, empati, öz yönetim ve kendini gerçekleştirme, rol oyunları ve alıştırmaları olmak üzere toplamda 120 saattir.

MEB Onaylı Drama Sertifikası

Kursu başarı ile tamamlayanlar ile devamsızlık yapmayan kursiyerler için sertifika düzenlenmektedir.

Drama Kursu Ne İşe Yarar, Amacı Nedir?

Drama yaşanılan ve oyunda yaşatılan dünya arasında ilişki olan; oyunu oynayan kişinin gerçekten yaşıyormuş hissini verdiği kurgudur. Burada kullandıkları tekniklerle doğaçlama, rol oynama gibi, oyunun içinde hissetmenizi sağlayacak aynı zamanda size ve oyunu oynayanlara katkı sunacaktır. Eğitimde de kullanılması dramanın ne kadar özel bir yere sahip olduğunu anlayabiliriz.

  • Drama ile ilgili bilgileri kullanarak diğer alanlarla ilişkisini açıklaması,
  • Yaratıcılığını geliştirmesi,
  • Öğretim ortamında etkin iletişim yöntemlerini kullanma konusunda gerekli bilgi ve
    becerileri kazanması,
  • Drama ilkelerini öğrenerek gerektiği gibi davranış sağlaması,
  • Gözlemlerini, duygu ve düşüncelerini rol içinde drama tekniklerini kullanarak
    uygulaması,
  • Kültürel ve etik değerlerin farkındalığı ve toplumsal olaylara etkisini açıklaması,
  • İşbirliğinin ve oyunun ruh ve beden sağlığı üzerindeki etkisini açıklaması
    amaçlanmaktadır.

Drama Kursunu Kimler Verebilir?

Drama eğitmeni olabilmek için; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları veya Eğlence Hizmetleri(drama, oyunculuk, drama ve oyunculuk) alanı öğretmenleri yahut öğretmen olarak atanabilecek durumda olanlar, bu alanlarda görevli öğretim görevlileri, öğretim üyeleri, Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bağlı olan halk eğitim merkezlerince açılan drama kursunu tamamlamış olanlar veya drama, oyunculuk, drama ve oyunculuk alanlarında eğitim aldığını ya da lisans eğitimleri sırasında drama dersini aldığını belgelendirenlerle,

En az lise mezunu olanlardan, 320 saat süreyle drama, oyunculuk, drama ve oyunculuk alanlarında eğitim aldığını belgeleyenler drama eğitmeni olabilirler. Kurs sonunda başarı ile tamamlanması durumunda katılım belgesi verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir